VBA er lidt ligesom at kunne kode programmer

Hvad gør man, når der ikke eksisterer den kommando, som man skal bruge i et given program?

Man har søgt efter løsningen på nettet, læst efter spørgsmål/svar i programmet selv, skrevet til venner og kyndige i programmet, og man har endda læst manualen til programmet.

Svaret er da, at man laver den selv!

Den slags kan man lave til mange ting, men nu er det jo ikke os alle sammen, der er lige gode til at programmere, og for os almindelige dødelige, der ikke kender så meget til IT, så kan det hurtigt komme til at ligne kinesisk, som IT-programmører leger med.

Så kan man selvfølgelig lære sig at programmere, men der er jo en årsag til, at den slags kræver en uddannelse for at blive rigtig god, og det var ikke ligefrem den vej, du havde tænkt dig at bevæge dig ned ad.

Men i mindre skala kan det faktisk lade sig gøre, hvor det ikke kræver mere end et seminar, ja, faktisk bare et kursus i VBA er rigeligt i en bestemt sammenhæng.

VBA handler om, at du lærer regnskabs-programmet Excel, lavet af Microsoft, nogle kommandoer, som der ikke eksisterer i det i forvejen.

Disse kommandoer kan være så specifikke, at det kun er dig, der har brug for lige den ene bestemt kommando, og så skal den aldrig bruges af andre igen, selvom du kan foreslå den til andre, som så laver deres egne tilsvarende – måske med små ændringer.

Dette medfører, at du ender med at have et meget specifikt Excel-program, der næsten er skræddersyet til dig, fordi du selv har stået for at lave de ekstra kommandoer, som gør programmet særligt brugbart for lige dig.

Det handler om at tage styringen i egen hånd, når man ikke får løsningen leveret – så må man lave den selv!